Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας

H Περιφερειακή ενότητα Λάρισας εκτείνεται σε 5.381 τ.χλμ και ανήκει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η περιοχή χαρακτηρίζεται από τον Όλυμπο, την μυθική κατοικία των Θεών της αρχαιότητας, ένα βουνό που πέρα από το ψηλότερο της Ελλάδας αποτελεί και ένα από τα ομορφότερα της χώρας μας.

Στους πρόποδες του Ολύμπου και διαχωρίζοντας τους ορεινούς όγκους του Ολύμπου και του Κισσάβου βρίσκεται η κοιλάδα των Τεμπών, την οποία διασχίζει ο Πηνειός ποταμός, ένα πανέμορφο τοπίο, που χαρακτηρίζεται από το εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής, χτισμένο μέσα στον βράχο του Ολύμπου και την κρεμαστή γέφυρα που το συνδέει με την εθνική οδό.

Πανέμορφα και φιλόξενα παραδοσιακά χωριά βρίσκονται σπαρμένα στις πλαγιές του Ολύμπου και του Κισάββου, όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τη φύση και να ξεφύγει από άγχος της σύγχρονης καθημερινότητας.

Ξεχωρίζει το ιστορικό χωριό των Αμπελακίων, με τα πανέμορφα αρχοντικά του και την μοναδική αρχιτεκτονική αλλά και πολιτιστική κληρονομιά.

Τα παράλια της Λάρισας χαρακτηρίζονται από τις μακρές ακτογραμμές όπου το βουνό φθάνει έως την Θάλασσα.

Πεντακάθαρες θάλασσες που περιβάλλονται από τον καταπράσινο Κίσσαβο, μπορούν να προσφέρουν στον επισκέπτη μοναδικές στιγμές ξεκούρασης μέσα στην φύση.